Otomobil

Turbodan Islık Sesi Geliyor?

Araç Çekişten Düştü ve Islık Sesi geliyor..

Turbo Neden Arıza Yapar..? Turbodan Islık sesi geliyor..? Günümüzde kullandığımız çoğu araçlar da turbo özelliği vardır. Aracınızın en önemli donanimlarından olan turbo maalesef sık olarak arızalanmakta,hatta kronik olarakta önümüze çıkmaktadır çoğu zamanlarda.

Peki kendi aracımızda Turbo Neden Arıza Yapar..? Turbodan Islık sesi geliyor..? Gibi sorunlar baş gösterdiğinde ilk olarak ne yapmalıyız..

Öncelikle turbo Nedir onu anlayalım..

Turbo
Turbo

Turbo Nedir?

otomobillerde motorun performansını arttırmak için kullanılan bir sistemdir. Turbo, motorun çıkardığı gazların enerjisini kullanarak, motorun girdi hava miktarını arttırarak daha fazla güç üretmesini sağlamaktadır.

Bu sayede, aynı hacimdeki motor daha yüksek güç üretebilir veya daha az hacimdeki motor aynı gücü üretebilmektedir.

Turbo sistemi, genellikle dizel veya benzinli motorlar için kullanılır ve otomobillerin hızlanmasını, yokuş çıkmasını veya yük taşımasını kolaylaştırmaktadır.

Turbo Bozulunca Nasıl Anlarız?

motorun performansını arttırmak için kullanılan bir sistemdir turbo. Ancak, zaman içinde turbo arızaları oluşabilmektedir.Bu arızaların belirtileri şunlar olabilmektedir.Turbo Neden Arıza Yapar..? Turbodan Islık sesi geliyor..?

Motor performansı düşer

Turbo arızası olduğunda, motorun gücü ve hızı azalabilmektedir.

Sesli çıkış

Turbo arızası olduğunda, turbo içindeki parçalar arasındaki sürtünme nedeniyle sesli bir çıkış oluşabilmektedir.

Check Engine ışığı yanar

Turbo arızası olduğunda, arıza ile ilgili bir hata kodu alabilirsiniz ve check engine ışığı yapabilmektedir.

Duman çıkması

Turbo arızası olduğunda, yanlış yakıt-hava oranı nedeniyle duman çıkması oluşabilmektedir.

Yakıt tüketimi artar

Turbo arızası olduğunda, motorun çalışmasını sağlamak için daha fazla yakıt kullanması gerekebilmektedir ve bu nedenle yakıt tüketimi artabilmektedir.

Bu belirtiler her zaman turbo arızasının olduğunu göstermeyebilir ancak genel olarak turbo arızası olduğunda görülen belirtilerdir. Turbo Neden Arıza Yapar..? Turbodan Islık sesi geliyor..? Bu belirtilerin hepsini gördüğünüzde, mutlaka bir otomotiv uzmanına başvurmanız önerilir.

Arızalı turbo
Arızalı turbo

Turbo’nun Arızalanmaması İçin Ne Yapmalıyız?

Turbo, motorun emiş sisteminin bir parçasıdır ve motorun verimli çalışmasını sağlamaktadır.Turbo arızalanmasını önlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz..Turbo Neden Arıza Yapar..? Turbodan Islık sesi geliyor..?

Doğru yakıt kullanın

Turbo motorlar için önerilen yakıt octan seviyesinikullanımalısınız. Octan seviyesi düşük olan yakıt, turbo için uygun değildir ve arızalara neden olabilmektedir.

Motor yağını düzenli olarak değiştirin

Turbo için uygun motor yağını kullanın ve düzenli olarak değiştirin.Turbo Neden Arıza Yapar..? Turbodan Islık sesi geliyor..? Yağ seviyesi düşük olsa bile, yağın kalitesi zamanla düşebilmektedir.turbo için zararlı olabilmektedir.

Soğutma sistemini kontrol edin

Turbo için yeterli soğutma sağlamak için soğutma sisteminizi düzenli olarak kontrol edin. Eğer soğutma sistemi bozuksa, turbo için aşırı ısınma olabilmektedir.

Hava filtresini düzenli olarak değiştirin

turbo için temiz hava sağlamak turbo için önemlidir. Hava filtresi zamanla tıkanabilmektedir ve turbo için yeterli hava akışı sağlamayabilmektedir.

Sürüş tarzınızı dikkatli olarak seçin

Turbo arızalarına neden olabilecek aşırı sürüş tarzlarından kaçınmak için dikkatli sürüş yapmalıyız.Örneğin, sürekli aşırı hız yapmak veya sürekli olarak devir düşürmek turbo için zararlı olabilmektedir.

Turbo arızaları genellikle önleyebileceğiniz problemlerdir. Ancak, eğer turbo arızalandıysa, profesyonel bir mekanik tarafından onarılması gerekmektedir.

Daha çok Arızalardan hazırladığımız yazılarımızada göz atın….

Egr Arızası Nedir..? Egr Valfi Neden Arıza verir..?

Kaliteli Tornavida Nasıl Olur..? Hangi Hammaddeden Üretilmektedir..?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu