Elektrikli Ev EşyalarıMarkalar

Elektrik Süpürgesi Motoru Tamiri Nasıl Yapılır..?

Elektrikli Süpürgenizin Motorumu Arızalandı Gelin Beraber Yapalım

Elektrik Süpürgesi Motoru Tamiri Nasıl Yapılır ?

elektrikli süpürge motoru
elektrikli süpürge motoru

Elektrikli süpürgele hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdiler. Günlük aktif olarak kullanılan bu cihazlar farklı marka ve modellerle karşımıza çıksalar da aslında çalışma prensibi gayet basit.bu kadar çok sık kullanılan Elektrikli ev aletlerinde çok sık rastlanan belli başlı arizalar vardır. Bunların en başında motor arızası mevcuttur.sizinde elektrik süpürgeniz birden bire çalışmaz halemi geldi veyahut alışamadık sesler mi çıkarmaya başladı. Gayet basit yapıda olan elektrik süpürgesinde belli başlı parçalar vardır.bunlardan ilk bakmamız gereken parça elektrik süpürgesi motoru dur. Elektrikli süpürge motoru tamiri nasıl yapılır?

 

Bu parça makinenin en belirgin parçasıdır. Tabiki bu motoru amatör seviyede yani ev ortamında söküp tamir etmek oldukça zor. Fakat çoğu satıcılar eski makine motorunu alıp yerine yeni tamir görmüş motoru size uygun fiyattan veriyor. Tabikide sıfır motor da alınabilir ama bu şekilde tadilat görmüş ikinci el motorlarda gayet işlevsel iş görür. bu şekilde yeni veya tadilatlı motorları öncelikle sizin elektrikli süpürgeniz in marka ve modeline göre orijinalini yoksa muadilini bulup almanız gerekmektedir.

Şimdi sizinle sırasıyla bu işleri halledeceğiz. Sizde elektrik süpürgesi motorunu www.hementamiret.com ayrıcalığı ile makinenizi kolayca tamir edebileceksiniz.

Elektrik Süpürgesi Motoru Nasıl Değiştirilir ?

Deneyimler, elektrikli süpürgelerin transformatörlerinin ve rölelerinin nadiren söndüğünü ve zamanla yavaş aşındıkları için genellikle elektrikli süpürgenin motorunun arızalanması dışında başka sorunlarla karşılaşılabileceğini bildirmektedir. Motoru onarmak için çok fazla uzmanlık veya yüksek teknoloji ekipmanı gerektirmez. Tüm çeşitli parçaları açmak için sadece bir pense ve bir Torx T20 tornavidaya ihtiyacınız var. Ama en önemlisi, ellerinize ve sağduyunuza ihtiyacınız olacak. Bir elektrikli süpürgenin nasıl çalıştığını biliyorsanız , nasıl tamir edeceğinizi hayal etmek kolaydır. Bu kısa kılavuz, markası veya türü ne olursa olsun, elektrikli süpürge motorlarının bakımının temellerini kapsamaktadır. Elektrikli süpürge motoru tamiri nasıl yapılmaktadır?

elektrikli süpürge motoru tamiri
elektrikli süpürge motoru tamiri

Elektrik Süpürgesinin Motorunu Sökün

Elektrikli süpürgenizi demonte ederken, filtrelerden kurtularak başlanmaktadır. Tutamakları çıkarın, genellikle altında bulunan elektrik konnektörünü rahatsız etmemeye dikkat ederek anahtar tertibatını çıkarın. Elektrikli süpürge çekirdek motoruna ulaşmak için iç kısmı koruyan vakum kutusunu çıkarın. Komşu anakartı gevşeterek serbest hareket etmesine izin verirseniz, çok daha kolaydır, böylece çalışmanız gereken yere gidebilirsiniz, o zaman her şeyi yeniden kablolamak zorunda kalacağınız gibi tamamen çıkarmak yerine, eğer varsa zor olan tecrübesiz. Çoğu durumda, makineyi çevreleyen lastik tamponların veya kablo tellerinin çıkarılması gerekmez.

Küçük parçalar ve parçalar kırılgan olduğu için elektrikli süpürgenin parçalarını çıkarırken nazik olmalısınız. Tüm bu öğelerin, özellikle vidaların daha önce nereye yerleştirildiğini unutmayın. Bunları belirli bir sırayla düzenleyebilirsiniz, böylece her birinin nereye gitmesi gerektiğini daha iyi hatırlarsınız. Vakum pompası kabinini serbest bıraktığınıza göre, motoru vakumdan çıkarın. Bazı modellerde motor kabuğu yerine tüm motor tertibatını içeren bir motor odası bulunmaktadır.

Her durumda, bu ilk aşamadan sonraki sonuç şöyle görünmelidir:

 Motoru Sabitleme

Motorun ucuna baktığınızda, üfleyici fanı ortaya çıkarmak için hafifçe vurmanız gereken metal bir kalkan vardır.  Üfleyici fanı yerinde tutan somunu çıkarın. Bu, alüminyum üfleyicinin yanı sıra düz ara pulu da dışarı çekmenize olanak tanır (bazı modellerde aynı yapıya sahip değildir, bu nedenle esnek olun).

Ardından, genellikle kürek konektörleriyle yerinde tutulan karbon motor fırçalarını nazikçe kaldırarak bunları doğrudan dışarı çekebilirsiniz. Bu motor fırçaları uzun ve sağlam görünmelidir ve eğer öyleyse, tipik olarak çok uzun bir süre dayanmalıdır. Bu sırada, dişi kürek soketinin ‘stator mahfazasının’ yüzüne yerleştirilmesi gereken iki tip ‘muhafaza’ ve alternatif ‘pirinç mahfazanın’ tabanındaki erkek kürek konektörü görmelisiniz.

Fırçalar şimdi çıkarıldığında, gelecekte elektrikli süpürgenizden en iyi şekilde yararlanmak için elektrikli bir temizleyici ile temizlemeniz (veya tamamen değiştirmeniz) gerekir. İşte nasıl göründükleri:

Bunları değiştirmeye karar verirseniz, her zaman ikisini de aynı anda değiştirin. Fırçaların bakımını yaptıktan sonra vakumlu motor statorunu çıkarabilirsiniz. Bu, onu yerine sabitleyen metal yaylı klipse bastırılarak yapılabilir ve stator kolayca dışarı kaymalıdır.Elektrikli süpürge motoru tamiri nasıl yapılır.

Motor Stator Nedir ?

Stator, elektronik kontrol cihazına bağlı olmalı ve onunla birlikte gelecektir. Bu, elektrik süpürgesinin optimum seviyede çalışabilmesi için statorun iç kısmındaki tüm kir ve toz kalıntılarını mahfaza ile birlikte temizlenmelidir.

Daha sonra, her iki ucunda yatakları ve mahfazaya bastırılmış bir alt yatağı olması gerekir. Rotoru dikkatli bir şekilde dışarı çekmeniz gerekmektedir. Bunun da dikkatlice çıkarılması gerekmektedir. Düz küçük yaylı rondelayı kaybetmemeye dikkat ederek, rotor tek parça halinde yüzeye çıkmaktadır.

Rotorun ucunda bulunan komütatörün, bakır halkaların fırçalara sürtünerek fırçaları sıyırdığını fark etmişsinizdir. Bu parça süper kirli ve çentikli olabilmektedir, bu da hatalı elektrikli süpürge motorlarında büyük bir sorundur.

elektrikli süpürge motor stator
elektrikli süpürge motor stator

Komütatörün Nasıl Göründüğü

Bu sorunu çözmek için, rotoru bir mini torna tezgahına nazikçe monte etmelisiniz. Oldukça kullanışlı oldukları için elinizin altındaysa ve üç çeneli aynada hafifçe kavrayın. Bu noktada, açarak doğru çalıştığından emin olabilirsiniz. Vakum motorunun plastikle kaplanmadığında çok gürültülü olduğunu unutmayın, bu nedenle telaşa kapılmayın. Islak ve kuru ince zımpara kağıdı kullanıp. Rotor komütatörünün ucunu dikkatlice zımparalamaya yetecek kadar uzun bir şerit halinde katlanır.

Komütatörün mükemmel şekilde pürüzsüz olması gerekmez.  Çevresinde birkaç küçük çentik varsa yine de iyi çalışır. Bu nedenle komütatörü zımparalamak için tüy benzeri darbeler kullanın ve çok fazla zımparalamamaya dikkat edin. Derin çizik, fırçaların uçlarının komütatöre temas ettiği noktadır. Bu nedenle fırçanın başları çoğu zaman pürüzsüz bakır ile temas halinde olmaktadır.

Şimdi elektronik onarım için son derece dikkatli olunmaktadır.  Birkaç gevşek ana bağlantı açıkta kalacak ve bunlarla karşılaşırsanız sizi kesecektir. Vakumların motor elektronik yapısı, bir termal kesme cihazı ve 20 ila 30 amperlik bir triyaktan oluşur. Tüm triyak tellerinin gövdeye iyi bağlandığından emin olun. Bununla ilgili deneyiminiz varsa, tüm elektrikli bileşenlerin bir ampermetre kullanarak çalışıp çalışmadığını hemen kontrol etmeye/ölçmeye başlayabilirsiniz .

Konnektörleri bir arada tutan plastik klipslerin tüm parçalarının tam olduğundan ve çatlak olmadığından emin olun ve güvenli bir şekilde bir arada tutmak için konnektörü elektrik bandına sarın.Elektrikli süpürge motoru tamiri nasıl yapılmaktadır?

 Yeniden Birleştirin

Tüm onarım ve temizliği tamamladığınızda, motoru tekrar monte etmelisiniz. Tekrar çalıştırmayı denemeden önce, tüm suyun buharlaştığından ve yaptığınız bakımın güvenli bir şekilde kuruduğundan emin olmak için elektrikli süpürge motorunu sıcak bir yere koyarak tamamen kurumasını sağlamanız önerilmektedir.

Elektrik Süpürgesi Motoru Nasıl Değiştirilir ?

Tüm vidaları geri yüklemek için zaman ayırın ve tüm kablo bağlantılarının doğru olduğunu kontrol edin. Bir elektrikli süpürgenin motorunu tamir etmek için birkaç saat harcamalı. Yalnızca kabloların yetersiz yeniden yerleştirilmesi nedeniyle çalışmadığını keşfetmek için harcadığınızı hayal edin. Gördüğünüz gibi, bir elektrikli süpürgenin motorunu onarmak oldukça basit bir işlem olabilmektedir. Elektrikli süpürgenizin motorunu tamir etmek için mühendis olmanıza gerek yok. Oraya girmek için doğru becerilere ve kararlılığa sahip olmanız yeterli.

elektrikli süpürge motoru değişimi
elektrikli süpürge motoru değişimi

Elektrikli Süpürge Motoru Neden Yanar ?

Yüksek hızda dönen bir elektrik motorudur.  Yanma sorunlarına neden olabilen birkaç faktör vardır. Bu faktörler arasında aşırı ısınma. yüksek voltaj, aşırı yüklenme, havalandırma eksikliği, yağlama eksikliği ve hatta kötü kullanım yer alabilmektedir. Ayrıca, süpürgeyi düzgün şekilde temizlemez veya bakım yapmazsanız, motorunuzun ömrü kısalır ve yanma riski artabilmektedir.

Elektrik Süpürgesinde Hangi Motor Kullanılır ?

Elektrikli süpürgelerde çeşitli motor türleri kullanılmaktadır. Bunlar arasında arka veya üst motorlu motorlar. DC ve AC motorlar, karbon fırçalı veya fırçasız motorlar bulunmaktadır. Hangi motorun kullanılacağı, belirlenmesi motorun performansı, ömrü ve güvenilirliği için önemli bir rol oynar.

Elektrik Süpürgesi Çalışırken Neden Durur ?

Elektrik süpürgesi çalışırken durma sorunları, birkaç nedenle oluşur. Bu sorunların çoğu, motorun aşırı ısınması, filtrelerin tıkanması veya emiş hortumlarının tıkanması nedeniyle meydana gelir. Ayrıca, kablo bağlantıları, anahtarlar veya sensörler gibi diğer bileşenlerde arızalar da durma sorunlarına neden olur. Bu sorunların çözümü, süpürgeyi temizlemek, arızalı parçaları değiştirmek veya profesyonel bir tamirciye götürmek olur.

Süpürge Niye Çekmiyor ?

Süpürge çekmiyorsa, bu sorunun birkaç nedeni olabilmektedir. Bu sorunlar arasında hava filtresinin tıkanması, emiş hortumunun tıkanması, vakum başlığındaki engeller. Motorun arızalı olması veya süpürge torbasının dolu olması yer alır. Ayrıca, kablo bağlantıları veya anahtarlar gibi diğer bileşenlerde arızalar da süpürge çekmeme sorununa neden olur. Sorunun çözümü. Filtreyi değiştirmek, hortumu temizlemek, engelleri kaldırmak, arızalı parçaları değiştirmek veya bir tamirciye götürmek olur.

DİĞER TAMİR ve BAKIM FİKİRLERİMİZİ OKUYUNUZ…

TV BOX İPTV YÜKLEME NASIL YAPILIR ..? ANROID TV BOX UYGULAMA YÜKLEME

Plastik Parçaları Yapıştırmak İçin En İyi Yapıştırıcılar: Japon Yapıştırıcısı, Hızlı Yapıştırıcı, Plastik Yapıştırıcı ve 502 Yapıştırıcının Avantajları ve Dezavantajları

Enjektör Neden Arızalanır ? Enjektör Tamiri Nasıl Olur ?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu